• PERSOONLIJK

  Omdat achter elk vermogen een uniek verhaal schuilt

 • Onafhankelijk

  Mercurius Vermogensbeheer biedt één dienst aan en dat is beleggen

 • Doorlopende Zorg

  Geregeld stemmen wij met u af of er wijzigingen in uw wensen en/of doelen zijn en passen indien nodig het beleid aan

persoonlijk

Omdat achter elk vermogen een uniek verhaal schuilt beginnen wij met luisteren en vragen stellen.

“Wat is uw verhaal, hoe heeft u uw vermogen opgebouwd, wat zijn uw wensen en doelstellingen, wat is risico voor u, wat is uw beleggingshorizon en wat verwacht u van ons?”.

Deze inventarisatie vormt de basis van de beleggingsstrategie waarmee wij u helpen uw doelstellingen te bereiken.

Neem contact op met mij voor een persoonlijke kennismaking

Opbouw vertrouwensrelatie

 • Kennismaking
  Omdat achter elk vermogen een uniek verhaal schuilt beginnen wij met luisteren en vragen stellen. Uiteraard zullen wij onszelf voorstellen. Onder het genot van een kop koffie of thee nemen wij hier samen met u ruim de tijd voor.
 • Inventarisatie van uw situatie, wensen en financiële doelen
  “Wat is uw verhaal, hoe heeft u uw vermogen opgebouwd, wat zijn uw wensen en doelstellingen, wat is risico voor u, wat is uw beleggingshorizon en wat verwacht u van ons?”.
 • Vrijblijvend beleggingsvoorstel
  Deze inventarisatie vormt de basis van de beleggingsstrategie waarmee wij u helpen uw doelstellingen te bereiken.
 • Bespreken voorstel
  Wij stemmen de voorgestelde beleggingsstrategie met u af zodat deze naadloos aansluit op uw verhaal en situatie.
 • Openen rekening
  Een effectenrekening op uw naam wordt geopend bij een van de banken met wie wij samen werken. Met u bepalen wij welke bank het beste bij u past.
 • Doorlopende zorg
  Over wat u van ons verwacht ten aanzien van onze service maken wij heldere afspraken. Met regelmaat stemmen we samen af of er wijzigingen zijn in uw financiële situatie, uw wensen en/of doelen.

onafhankelijk

Mercurius Vermogensbeheer heeft één kernactiviteit en dat is beleggen. Hierdoor ligt onze focus op uw beleggingsdoelstelling en kunnen wij onafhankelijk en strategisch invulling geven aan een bij u passend beleggingsbeleid. Wij houden ons oog op de bal en willen voor u scoren.

U houdt op uw eigen naam een effectenrekening aan bij een van de banken met wie wij samen werken. Welke depotbank het beste bij u past stemmen wij samen met u af.

Rapportage

Elk kwartaal ontvangt u een uitgebreid rendementsoverzicht en online kunt u uw portefeuille 24/7 volgen. Via onze nieuwsbrief wordt u met regelmaat op de hoogte gehouden van onze visie en strategie.

visie

"Elke dag verandert de wereld een beetje, oude leiders gaan dood, nieuwe leiders worden geboren. Er worden uitvindingen gedaan die er toe leiden dat kleine bedrijven groot worden en grote bedrijven klein. Deze dynamische wereld vraagt om een scherpe en heldere visie. Dat is één van de pijlers onder een solide rendement."

Onze visie wordt gevormd door goed huiswerk; wij volgen het bedrijfs-, economisch- en wereldnieuws op de voet en geven er duiding aan. Trends en ontwikkelingen nemen wij in een vroeg stadium waar. Door onze onafhankelijkheid kunnen wij de beste beleggingen voor u selecteren.

Voor wie?

Heeft u een vrij belegbaar vermogen van €100.000 of meer dan nodigen wij u uit voor een nadere kennismaking.

Neem contact op met mij voor een persoonlijke kennismaking

Overstappen

Overstappen

Bent u momenteel cliënt bij een bank of bij en vermogensbeheerder en wilt u overstappen dan kan dat. Met uw wensen en financiële doelen als uitgangspunt bepalen wij in goed overleg met u wat de meest optimale oplossing is voor uw bestaande effectenportefeuille. Dit kan inhouden dat uw portefeuille (deels) ten gelde wordt gemaakt of (gedeeltelijk) wordt overgeboekt naar een van onze depotbanken. Wij zorgen ervoor dat de overstap soepel verloopt.

Vermogensadvies

Houdt u liefst zelf de regie over het beheer van uw vermogen en volgt u de marktontwikkelingen op de voet dan past vermogensadvies bij u. In ons vindt u een sparring partner met een ondernemende en vooruitstrevende visie . Wij staan u proactief bij met onafhankelijke beleggingsadviezen die aansluiten bij uw wensen en doelstellingen.

Beleggingsbeleid

Ons beleggingsbeleid is een van de hoekstenen waarmee wij u helpen uw wensen en financiële doelen te realiseren.

Onze visie op het bedrijfs-, economisch- en wereldnieuws vertalen wij naar beleggingsideeën. Uw portefeuille kan bestaan uit beleggingsfondsen, individuele aandelen en vastrentende beleggingen.

Beleggingsfondsen

Eigen (huis)fondsen hebben we niet.

Wij hebben de kennis, kunde en instrumenten in huis om uit het grote aanbod van beleggingsfondsen de beste te selecteren. Na een uitgebreid kwantitatief onderzoek screenen we op kwaliteit, onder meer door met de fondsmanager zelf in gesprek te gaan.

Hierdoor selecteren wij beleggingsfondsen van gerenommeerde fondshuizen; fondsen die op langere termijn structureel beter presteren dan de markt.

Vastrentende beleggingen

Vastrentende beleggingen bieden een stabiele kasstroom. In het huidige klimaat van een lage rente selecteren wij specialistische fondsen om risico versus rendement beheersbaar te houden.

Individuele aandelen

Beursgenoteerde ondernemingen met een fors lagere waardering dan het marktgemiddelde zijn potentiële overnamekandidaten. Wij selecteren bedrijven waarop een ander bedrijf een vijandelijk bod in contanten gedaan heeft. Als de prooi de prijs te laag vindt en in verweer gaat dan volgt veelal een hoger bod; het eerste bod is meestal niet het eindbod. Met deze strategie voegen wij op een beheersbare wijze (er is immers een bodemprijs in de vorm van het eerste bod) extra rendement toe.

Goede verhandelbaarheid

De beleggingen die wij in uw portefeuille opnemen zijn liquide. Als u dat wenst dan is uw portefeuille snel om te zetten in cash.

In welke verhouding wij deze beleggingen voor u in uw portefeuille opnemen, is afhankelijk van uw situatie. Is uw doel vermogensgroei en bent u bereid en kunt u meer risico lopen dan zal meer in aandelen worden belegd. Als u een inkomen wilt genereren zijn beleggingen die een stabiele kasstroom leveren onderdeel van uw portefeuille.