STICHTINGEN & VERENIGINGEN 

Bestuurder van een vereniging of stichting zijn is een eervolle maar verantwoordelijke taak met daarbij horende aansprakelijkheid. Onze professionals begeleiden u bij het opstellen of up to date houden van een passend beleggingsstatuut. Dit is een kernvoorwaarde voor goed beheer over de jaren heen. Samen met het bestuur behalen wij duurzaam resultaat. Zodat uw instituut aan haar doelstellingen kan blijven voldoen. Nu, en in de toekomst.

TEAM

RENDEMENT

VISIE

WAT MAAKT BELEGGEN VOOR INSTITUTEN BIJZONDER?

Het beheren van het vermogen van een stichting of vereniging is een bijzonder eervolle taak. Ieder instituut heeft weer andere doelstellingen. Zoals bijvoorbeeld het behoud van vermogen afkomstig uit een nalatenschap of het uitkeren van gelden voor onderzoek.

Met regelmaat organiseert Mercurius een masterclass beleggen voor instituten. Deze masterclass is speciaal gericht op bestuurders van stichtingen, verenigingen en kerken. De masterclass is geheel vrijblijvend en is erop gericht bestuurders van nieuwe inzichten en tips te voorzien bij de zorg voor het vermogen.

De volgende onderwerpen komen hierin aan bod;

Beleggingsstatuut: Waar voldoet een goed beleggingsstatuut aan? Tips hiervoor krijgt u van ons netwerk van specialisten, ook buiten Mercurius. Daarnaast is de masterclass een unieke kans om met gelijkgestemde bestuurders van andere instituten van gedachten te wisselen.

Bestuurlijke dilemma’s: Gaat de stichting beleggen, houdt u het vermogen op een spaarrekening aan, of een combinatie van beide? Wat zijn de voor- en nadelen, risico’s en consequenties van beide beslissingen?

Bestuurlijke aansprakelijkheid: Hoe ver reiken uw verantwoordelijkheden als bestuurder van een stichting of vereniging, in hoeverre bent u aansprakelijk?

Heeft u interesse een masterclass beleggen voor instituten bij te wonen (met uw bestuursgenoten) ?

Of zou u liever één op één sparren met een specialist van Mercurius Vermogensbeheer over uw beleggingsstatuut, of de huidige invulling daarvan?