• over ons

over

Mercurius Vermogensbeheer is een onafhankelijk vermogensbeheerder. Onze specialisten zijn er voor ondernemers en particulieren. Door goed naar u te luisteren en uw doelstellingen te vertalen naar maatwerk, helpen wij u bij het realiseren van uw wensen en financiële doelen. Beleggen is onze kernactiviteit waardoor wij voor u een beleggingsportefeuille kunnen samenstellen die naadloos aansluit op uw persoonlijke situatie.

Door onze toewijding en expertise helpen wij u om uw wensen en financiële doelen te realiseren. Dit doen wij met op u toegesneden maatwerk en door samen met u een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Onze visie is een van de bouwstenen voor een solide rendement. Dat wij hierin worden gezien en erkend blijkt uit het feit dat wij regelmatig door toonaangevende financiële media worden gevraagd onze visie te delen.

Werken Bij

Kom bij ons werken!

Mercurius Vermogensbeheer is een dynamisch bedrijf dat altijd uitkijkt naar getalenteerde mensen.

Interesse en ervaring in de financiële markten is een pré, maar niet per se een randvoorwaarde. Wij kijken naar de ambities, drijfveren en het karakter van de persoon. Het is onze overtuiging dat als jij over de juiste motivatie, werkethiek en sociale vaardigheden beschikt, jij van grote toegevoegde waarde kunt zijn voor ons en onze relaties. √ Als jij graag onderdeel wilt uit maken van ons team, stuur dan je CV en motivatiebrief naar :

info@mercuriusvermogensbeheer.nl

Vacature:

Stagair(e)

 

TEAM

Koen Bender
Oprichter/Directeur

Bekijk Koen Bender's profiel op LinkedIn

"Het opbouwen van lange termijn vertrouwensrelaties, het bieden van een uitmuntende service en het hebben van vrijheid om in het belang van mijn cliënten de meest optimale beleggingskeuzes te maken waren mijn drijfveren om ondernemer te worden. Daarom ben ik in 2008 Mercurius Vermogensbeheer gestart."

Koen is een ervaren beleggingsspecialist met brede private banking kennis. Hij is een sparring partner voor veeleisende relaties en heeft een eigen visie, levert maatwerk & aandacht en opereert onafhankelijk.

Zijn focus ligt op rendement in combinatie met risicoreductie.
Hij is regelmatig te zien en te horen als gast-commentator voor onder andere Dow Jones Newswires, RTLZ & BNR.
Hij is Chartered Financial Analyst en naast zijn werk voor Mercurius is hij een onafhankelijk deskundige in arbitrage zaken.

Jan Goedhart
Directeur

Bekijk Jan Goedhart's profiel op LinkedIn

De basis van een goede en solide relatie is vertrouwen. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie doen wij door te luisteren, door te vragen en door te doen wat we zeggen. Het uitgangspunt daarvoor zijn de wensen en financiële doelen van onze cliënten die we op een transparante manier willen behartigen.

Na zijn studie Internationaal Recht in Leiden heeft Jan Goedhart onder meer gewerkt als beleggingsspecialist voor Daiwa Europe, Theodoor Gilissen Bankiers, NIB Securities en als Compliance Officer bij Robeco. Bij Mercurius Vermogensbeheer is hij als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Rob Jonker
Partner

Bekijk Rob Jonker's profiel op LinkedIn


"Mijn drijfveer is dat ik graag mensen help, mijn kracht is luisteren, mijn affiniteit is het beleggingsvak en mijn ambitie is het optimale te behalen. Als dat samenkomt geeft dat mij voldoening."

Rob Jonker is samen met Erik Ligtenberg verantwoordelijk voor onze cliënten in het Oosten van Nederland. Hij richt zich op het relatiebeheer en de verdere uitbouw van ons klantenbestand in deze regio. Behalve de commerciële verantwoordelijkheid voor het Oosten van het land is hij als Specialist Fixed Income een interessante toevoeging aan ons team.
Wij hebben samen, met goedkeuring van de AFM, Mercurius Oost-Nederland opgericht. Een gezamenlijke dochteronderneming waarmee we het succes van Mercurius Vermogensbeheer verder kunnen uitbouwen.
Doel van het mede-ondernemerschap is dat we op deze wijze met elkaar een lange termijn verbinding zijn aangegaan. Deze verankering van continuïteit is voor Mercurius Vermogensbeheer en Rob prettig, maar vooral ook voor de cliënten in het Oosten van het land die in Rob hun vaste aanspreekpunt hebben.
Rob is als Senior-Beleggingsadviseur geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Erik Ligtenberg
Partner

Bekijk Erik Ligtenberg's profiel op LinkedIn

"Ik ben er van overtuigd dat wij met onafhankelijke financiële planning een interessante aanvulling kunnen bieden op de uitstekende beleggingsdienstverlening van Mercurius. Op deze manier kunnen we onze cliënten nog beter dat maatwerk en die persoonlijke aandacht geven die ze verdienen."

Erik Ligtenberg is samen met Rob Jonker verantwoordelijk voor onze cliënten in het Oosten van Nederland. Hij richt zich op het relatiebeheer en de verdere uitbouw van ons klantenbestand in deze regio. Behalve voor de commerciële verantwoordelijkheid voor het Oosten van het land richt hij zich als financieel planner op de advisering en begeleiding van vermogenden. Erik is aangesloten bij de Federatie Financiële Planning (www.ffp.nl) en tevens als beleggingsadviseur geregistreerd bij het Dutch Securities Instute.

Mijn naam is Erik Ligtenberg. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in Rijssen. Ik ben sinds 2000 werkzaam in de financiële dienstverlening. De eerste jaren ben ik bij de Rabobank Arnhem werkzaam geweest als beleggingsspecialist. In 2005 heb ik een overstap gemaakt en ben ik mij breder gaan oriënteren doordat ik mij ben gaan toeleggen op het vakgebied van financiële planning. Als financieel planner richtte ik mij met name op de advisering en begeleiding van de Directeur Groot Aandeelhouder van de middel(grote) bedrijven. Specifiek bestonden mijn werkzaamheden uit het opstellen van vermogensstructureringen en de uiteindelijke invulling van het vermogen. Hierbij heb ik veel profijt gehad van mijn werkzaamheden als beleggingsspecialist.
Omdat het ondernemerschap altijd mijn bijzondere aandacht heeft gehad, heb ik mij onlangs aangesloten als partner bij Mercurius Oost Nederland B.V.. Mercurius Oost Nederland is een dochteronderneming van Mercurius die zich richt op het relatiebeheer en de verdere uitbouw van ons klantenbestand in deze regio. Het ondernemerschap stelt mij in staat daadwerkelijk een lange termijnrelatie aan te gaan met mijn cliënten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij met onafhankelijke financiële planning een interessante aanvulling kunnen bieden op de uitstekende beleggingsdienstverlening van Mercurius. Op deze manier kunnen we onze cliënten nog beter dat maatwerk en die persoonlijk aandacht geven die ze verdienen.
Mocht ik al vrije tijd over hebben, dan probeer ik zoveel mogelijk te geniet door een rondje golf te spelen of enthousiast supporter te zijn bij de voetbalwedstrijden van mijn twee zoons.

Erik-Jan Elving
Partner

Bekijk Erik-Jan Elving's profiel op LinkedIn

"Als senior beleggingsadviseur heb ik veel ervaring met de grotere en complexere beleggende particuliere en zakelijke relaties. Ik ben hiermee een goede aanvulling op het reeds bestaande team. "

Erik-Jan wordt verantwoordelijk voor onze cliënten in het midden van Nederland. Naast het beheer van zijn bestaande relaties richt hij zich op de verdere uitbouw van ons klantenbestand in deze regio. Wij hebben samen, met goedkeuring van de AFM, Mercurius Midden-Nederland opgericht. Een gezamenlijke dochteronderneming waarmee we vanaf de Utrechtse Heuvelrug het succes van Mercurius Vermogensbeheer verder kunnen uitbouwen. Erik-Jan heeft zich hierdoor als partner en mede- ondernemer verbonden aan Mercurius Vermogensbeheer. Dit biedt de relaties van Erik-Jan continuïteit en een vast aanspreekpunt voor de lange termijn

Erik-Jan is 49 jaar en woont in Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Hij is zijn werkzame leven begonnen als floorbroker op de beursvloer van Amsterdam. Daarna heeft hij gewerkt in het private banking segment voor zowel grootbanken als ook voor een kleinere private bank. Hij heeft als senior beleggingsadviseur veel ervaring met de grotere en complexere beleggende particuliere en zakelijke relaties, waaronder verenigingen en stichtingen. Hij is daarom een welkome aanvulling van ons team. Erik-Jan is als Senior Beleggingsadviseur geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. In zijn vrije tijd houdt Erik-Jan zich graag bezig met hardlopen, golfen, skiën en koken. Daarnaast heeft hij een buitengewone interesse in de Food & Agri sector.

Dennis Kampen
Medewerker Beheer & Research

Bekijk Dennis Kampen's profiel op LinkedIn

"Ik verheug me erop in de komende tijd nader kennis met u te maken, via de telefoon, op kantoor of elders!"

Bij Mercurius zijn mijn werkzaamheden erg breed. Van het opnemen van de telefoon tot en met het stroomlijnen van de beleggingsprocessen. Het bezoeken van fondsmanagers, voorbereidend onderzoek doen naar beleggingen, inleggen van orders, het maken van kwartaalrapportages, alles komt voorbij. En dat maakt het werken bij Mercurius nou juist zo leuk. Geen dag is hetzelfde. Op termijn ga ik starten met de CFA opleiding en zal ik me meer bezig gaan houden met het opbouwen van mijn eigen klantenportefeuille binnen Mercurius. Vooral het laatste is nieuw voor me en daarmee ook een uitdaging. En uitdagingen ga ik niet uit de weg, omdat deze een kans bieden om te leren.

Els de Koeijer
Investments & Business Development

Bekijk Els de Koeijer's profiel op LinkedIn

"Ik ga me bij Mercurius bezighouden met het beleggingsbeleid en met de groei van onze dochter Junior."

Els de Koeijer (1991) focust zich bij Mercurius Vermogensbeheer op het beleggingsbeleid en de fondsselectie. Daarnaast zal zij zich bezighouden met de groei van Junior beleggen. Junior is er voor de jongste generatie, zodat uw kinderen dan wel kleinkinderen al van jongs af aan van start kunnen met beleggen.

Els is 27, komt uit Brouwershaven (Zeeland) en woont in Rotterdam. Na een bachelor economie aan de Universiteit van Maastricht, vele bijbaantjes waaronder bij een MKB accountant en een stage bij ABN Amro MeesPierson Maastricht heeft ze Limburg verlaten. Via een omzwerving in Montréal voor een semester aan de Canadese universiteit en een stage bij de derivatendesk van Commerzbank in Parijs vervolgde ze haar studie in Rotterdam. Tijdens de master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit heeft ze part-time bij Mercurius gewerkt als analist. Na het schrijven van een scriptie over het hedgen van interest rate swaps met asset backed securities bij Nationale Nederlanden was het afstuderen voltooid, en ging ze aan de slag als handelaar bij Glencore Grain. Drie jaar later is ze terug in Den Haag om zich weer met de economische ontwikkelingen bezig te houden. In haar vrije tijd gaat Els graag op reis en dan het liefst skiën. Verder houdt ze van tennissen, koken en bezoekt ze graag een concert of ballet voorstelling.