Mercurius in 2017; een solide eerste helft

MartijnInvesteringsanalyse, Investment Update, Nieuws

[pl_button type=”ol-link” link=”http://bit.ly/20170722Q2_pdf” target=”blank”]Lees het als PDF[/pl_button]

Na een sterke start van 2017 in het eerste kwartaal kwamen financiële markten in moeilijker vaarwater terecht in het tweede kwartaal. De US dollar verloor terrein en beleggers werden selectiever. Hoe presteerden de portefeuilles van Mercurius Vermogensbeheer in het eerste half jaar? Tijd voor een terugblik op de rendementen van Mercurius in 2017 tot nu toe.

Rendement op obligatie? Jazeker!

Obligaties herstelden in het tweede kwartaal aan waarde, na koersverliezen in het eerste kwartaal. Met onze actieve selectie is een positief rendement te behalen. En dat laat Mercurius Vermogensbeheer in obligatiegedeelte van de beheerde portefeuilles duidelijk zien. In de afgelopen jaren hebben we nadrukkelijk actieve obligatiefondsen geselecteerd een keuze die duidelijk uitbetaalt.

Bel mij om me te vertellen hoe ook ik met een actieve selectie rendement
op obligaties kan maken.

[pl_button type=”ol-link” size=”large” link=”http://bit.ly/20170722contact”]Neem contact met me op[/pl_button]

Spreiding is cruciaal

In het aandelen gedeelte van onze portefeuilles bleek eens te meer hoe belangrijk spreiding is voor een goed rendement. Waar in het eerste kwartaal de opkomende landen de uitblinkers waren, zagen we nu een belangrijke bijdrage uit Japan. Onze posities in deze regio stegen met meer dan 8% in het kwartaal. Opkomende landen bleven ook goed presteren.

Ik wil weten mijn vermogen via spreiding ook een goed rendement kan hebben!

[pl_button type=”ol-link” size=”large” link=”http://bit.ly/20170722contact”]Neem contact met me op[/pl_button]

M&A activiteit draagt bij

Onze strategie om actief in te spelen op fusies en overnames liet zien dat geduld beloond wordt.
Juist die posities die vorig jaar achterbleven, laten dit jaar een fors herstel zien, en er zit nog meer in dat vat.

Ik wil meer weten over jullie succesvolle overnamestrategie!
[pl_button type=”ol-link” size=”large” link=”http://bit.ly/20170722contact”]Ja, bel me voor een afspraak![/pl_button]
Meer informatie over rendementen

Bent u benieuwd naar verdere informatie inzake onze rendementen per risicoprofiel, of over een langere periode? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

NETTO 2017 (1 januari t/m 21 juli)

NB* Het rendement van individuele portefeuilles kan afwijken
NB** Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

[pl_button type=”ol-link” link=”http://bit.ly/20170722OffensiefQ2” target=”blank”]Toelichting Offensief[/pl_button] [pl_button type=”ol-link” link=”http://bit.ly/20170722GematigdOffensiefQ2” target=”blank”]Toelichting Gematigd Offensief[/pl_button] [pl_button type=”ol-link” link=”http://bit.ly/20170722NeutraalQ2” target=”blank”]Toelichting Neutraal[/pl_button] [pl_button type=”ol-link” link=”http://bit.ly/20170722GematigdDefensiefQ2” target=”blank”]Toelichting Gematigd Defensief[/pl_button] [pl_button type=”ol-link” link=”http://bit.ly/20170722DefensiefQ2” target=”blank”]Toelichting Defensief[/pl_button]
Ik wil weten hoe ik maximaal rendement kan halen uit mijn vermogen!
[pl_button type=”ol-link” size=”large” link=”http://bit.ly/20170722contact”]Ik wil een afspraak maken[/pl_button] [pl_button type=”ol-link” size=”large” link=”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]